Malé Karpaty

Dobrá Voda - 2012

 

 

jar 2011

28. - 29. 04.2012 - po dlhej , ale peknej zime začína konečne sezóna roku 2012, prvá cesta viedla ako už tradične na zrúcaninu kláštora Katarínka a to 28.04 a druhá cesta zasa už tradične Dechtice, Chtelnica, chtelnická priehrada, Výtok, Skalky a Dobrá Voda. Prvá trasa merala niečo cez 20 km a druhá zasa vyše 25 km . Počasie bolo na túto dobu exelentné , už ráno sa šplhala ručička teplomeru k 20 st C , no a cez obed v čase jazdy ukazoval teplomer neuveriteľných 31 st C a to po oba dni , pocit veľkej horúčavy zmierňoval pomerne silný juho západný vietor, ktorý v súbehu z teplotou nebol až taký nepríjemný.

Cesta na Katarínku prebiehala príjemne po chotárnej ceste , pod Kopec zasa po chotárnej okolo naháčských lúk a Katarínka. V objekte bolo veľa ľudí,ktorí už taktiež neobsedeli doma , ale aj iné časti hory budili skorej dojem korza ako kľudnej karpatskej prírody, nuž čo všetci potrebujeme chvíľu v lone prírody ,aby sme pocítili jej účinky. Možno by sme sa mali na jar vždy pozastaviť na krásou príroda a zázraky premeny ,ktoré nám ponúka ako zájazdové divadlo :)

A práve naopak vyznela v nedeľu cesta na chtelnickú priehradu , nikde ani nohy , v okolí priehrady 3 rodinky pri vode a po ceste pár cyklistov. Krajina, ako od Mánesa či Benku pekná maľovaná , taký príjemný gýč v dobrom slova zmysle . Po ceste krátka zastávka na prameni nad priehradou , chvíľka slnenia po 4 kilometrovej pláni bez stromov a je na svete prvý bronz :) teda skorej červeň , ale každopádne príjemný výlet . tu sú fotky .