Malé Karpaty

Dobrá Voda - 2008

Katarínka

             Dnes 13.apríla 2008 sme zahájili cyklistickú sezónu pre rok 2008. Počasie nám prialo teplota vzduchu sa pohybovala na 16 až 18 stupňov C. Mierny vetrík sa pohrával z novým lístim na stromoch v lese. Vybrali sme si tradičnú trasu na zahájenie ... možno aj z vypočítavosti, aby sme sa veľmi neunavili :)) a preto Katarínka... zrúcanina kláštora Katarínka predstavuje tradičný cieľ našich výletov a je jedno z ktorejkoľvek strany sa vyberieme... priemernú rýchlosť sme dosiahli 13,8 km / hod . Trasa bola dlhá 18.9 km a trvala 2,19 hod. Tu prinášame pár fotiek :)).

 

Brezová pod Bradlom

             Dnes 19.apríla sme vyrazili spolu s kolegom Petrom na okružnú trasu po karpatoch  ako sme to nazvali. Štartovali sme z Dobrej Vody ako už tradične pokračovali sme po lesnej ceste k horárni na Suchánke, odtiaľ dole do Jablonice. V jablonici uz tradičná zastávka na zmrzlinu ... Potom sme postupovali na Hradište pod Vrátnom, kde sme si dali zastávku na kofolu. Ďalší smer bol už jasný smer na Brezovú pod Bradlom cez vrch Ostré po lesnej ceste okolo hradu Dobrá Voda a už sme parkovali doma :) . Celá trasa trvala 2 hod. a 20 min. Odjazdili sme 36 km z priemernou rýchlosťou 14,2 km/ hod, maximálnu rýchlosť sme dosiahli 43,6 km / hod. Tu sú nejaké fotečky :).

 

Karpatská dolina

             27.apríl 2008 slniečko sa nádherne usmieva ručička teplomeru sa šplhá k 24 stupňov C, tak sme sa vybrali po našich krásnych lúkach lesoch a hájoch. Celkovo sme prešli 23 km, priemernú rýchlosť sme dosiahli 13,2 km / hod, max rýchlosť 45,8 km / hod a potulka nám trvala 1 hod 42 min. Pred pár dňami sa prehnala karpatskou dolinou dosť silná búrka a tak naše cestovanie bolo ešte z časti poznačené blatovou cestou, špinavým bicyklom a zablateným tričkom. Ale krása, ktorú nám krajina poskytla k pohľadu bola určite väčšia ako strasti, ktoré sme prekonávali po ceste. Myslím, že je škoda popisovať jarnú krajinu, na to stačí hádam jedna veta či slovo : "bolo to úžasné " :)),  no a už klasicky pár fotiek :)).

 

Dobrá Voda

             1.máj sme oslávili cestou pre peších turistov smerom z Dobrej Vody na zrúcaninu dobrovodského hradu. Slniečko hrialo príjemne, svetom bzučal hmyz a voňaly rozkvitnuté kvety...jednoducho nádhera a cestou sme stretli pár príjemných ľudí a tak sme chvíľu kráčali spolu a užívali si krajinu...fotečky sú TU :)).

 

Les

             4. máj spolubicyklista Ivan mal neodkladnú prácu a tak som sa vybral sám len pod les .. prebehol som 9 km trasa trvala 37 min, max. rýchlosť som dosiahol 41,4 km/ hod a priemernú rýchloať 14,3 km/hod. V lese pod hradom som si urobil pár fotiek pomaly sa začalo zmrákať a chystalo sa na búrku tak som zvolil návratovú taktiku a pekne som za vrátil. O pár minút sa vyplnila moja predtucha a spusila sa búrka...Pár fotiek je TU :)).

Dechtice

             8.máj zasa voľno v pracovnom týždni.  Slniečko sa krásne zubilo teplota na teplomeri sa šplhala k 20 stupňom C . Zobral som bicykel a vybral som sa smerom na Dechtice odtiaľ do Kátloviec, kde moj kolega rekonštruuje starší dom, chvíľu som sa zdržal na návšteve a pomaly som sa vracal smerom domov. V Dechticiach som si dal zastávku na zmrzline a vrátil som sa pomaly domov na Dobrú Vodu. Celá trasa Dobrá Voda - Dechtice - Kátlovce a späť merala 25,5 km. Priemerná rýchlosť bola 17 km / hod, max. rýchlosť 46,4 km/ hod, trasu som prešiel za 1,29 hod.  Celý výlet aj zo zastávkami trval 3 hod...a tu je pár fotiek :)).

 

Chtelnica

             11.mája slniečko na oblohe sa pekne zubilo a hrialo 24 stupňov C. Keďže môj kamoš Ivan odmietol v takom teple bicyklovať vybral som sa sám po trase: Dobrá Voda - Výtok / prírodné jazero / odtiaľ smerom na chtelnickú priehradu, ďalej do Chtelnice, odtiaľ do Dechtíc, zastávka na zmrzlinu , napil som sa čírej vody u sv.Floriána v Dechticiach na námestí a pokračoval som na Katarínku a cez les po chotárnej ceste pod vrch. Kopec okolo Ľahkého kameňa a Pirty domov. Celková trasa bola dlhá 30,3 km, priemernú rýchlosť som dosiahol 13,6 km/hod, max. rýchlosť 48,4 km/ hod, čistý čas prejazdu 2,12 hod a trasa trvala celkove 3 hodiny. pri prejazde voňal vzduchom orgován , bzučali včeli a krajina sa balila do slnečného jasu. Prajem Vám , aby ste takéto zážitky zažívali všetci na svojich cestách. Urobil som dosť fotiek a vážne som mal problém vybrať, aby ich nebolo veľa, lebo všetky sa mi páčili...tak tu je výber foto :)).

Brezová pod Bradlom

24.mája som vyrazil na okružnú trasu Dobrá Voda - Brezová pod Bradlom - Hradište pod Vrátnom - Jablonica - Dobrá Voda . Celá trasa merala 36,8 km, priemernú rýchlosť som dosiahol 15,7 km/hod, max rýchlosť 48,5 km /hod, čas prejazdu 2,2 hod a celkový čas 3,5 hod. Na trasu som nastúpil pod zrúcaninou dobrovodského hradu a smeroval som ku kopcu Ostré, odtial dolu na Brezovú pod Bradlom , z Brezovej som sa vybral na Hradište pod Vrátnom a do Jablonice. Za Jablonicou okolo priehrady, cez kameňolom, smerom na Širokú a po chotárnej ceste až k ústiu kde sa spája chotárna cesta zo štátnou cestou, pri podniku Zlatej studne a nabral som smer Dobrá Voda . Tu je foto

Skalky

01.jún - hm asi už začalo leto :)... vonku už je 31 st C. Vybrali sme sa najprv na májové čerešne do chtelnického chotára. Odtiaľ som sa vybral na chtelnickú priehradu aj s našim psíkom Maxom II., ten si vodu stále užíval, ako keby mu celý rok chýbala. Tak sme si posedeli na brehu jazera a pomaly sme sa vybrali späť na Dobrú Vodu. Vzhľadom k tomu , že sme mali Maxa II., tak sme absolvovali len krátku trasu , celá trasa trvala niečo cez 59 min a dlžka trasy 9,8 km. Na spiatočnej ceste sme ešte stihli naoberať kvet bazy, aby sme mali čo v zime piť a na čo spomínať. myslím, že príroda sa ukázala v plnej kráse, všade na vôkol všetko voňalo a svet bzučal, po lúke sa prevaľovala pokosená tráva a vydávala nádhernú vôňu leta. Takže trasa krátka , ale o to zaujímavejšia. Fotky sú tu :))

Pod Kopcom

07. jún - na oblohe sa celodenne preháňaly kopy mrakov a nebezpečne sa na nás mračili . Takže sme zvolili radšej len malé potulky karpatskou kotlinou , skoro sme 2 x zmokli, ale mráčky si to vždy rozmysleli a nepolievali nás :)). Takže sme razili priemernou rýchlosťou 15,4 km / hod, maximálnu rýchlosť sme dosiahli 43,9 km/ hod, celá trasa trvala 1,24 hod a ubehnuté km sa priblížili k číslu 22 km . Čo k celemú výletu dodať ? Cestou voňali kvety, tráva , bzučal hmyz a spievali vtáci no jednoducho krása a tu je pár fotiek .

Lúka pod Skalkami

21.júl.- Slnko sa húpalo na priezračnej oblohe, teplota sa šplhala k 30 st C. ubehli sme celkove 36 km, o priemernej rýchlosti 16,3 km/hod a max rýchlosti 39,9 km/ hod prejazd trval 2.11 hod a trasa celkove 2,38 hod. Vybrali sme sa cez chotárnu cestu okolo Ľahkého kameňa na Širokú a dolu do Jablonice , odtiaľ na Hradište pod Vrátnom. V miestnom pohostinstve sme si dali vineu a pokračovali sme smerom na Brezovú pod Bradlom, kde sme na začiatku obce odbočili smerom k vrchu Ostré a po 8 km sme dosiahly Dobrú Vodu. Foto je tu .

Dechtický chotár od Katarínky

29. jún - Ako už tradične slnko sa húpalo na oblohe vysielalo na našu zem príjemné hrejivé lúče no a ja som neodolal a vyrazil som na tradičný Chtelnický obchvat . Z Dobrej Vody ,cez Skalky, na Výtok a chtelnickú priehradu, do Chtelnice a Dechtíc a cez kopec na Katarínku a po chotárnej ceste na Dobrú Vodu. Celá trasa trvala 2,34 hod , bola dlhá 33 km , priemerná rýchlosť 12,7 km/ hod a maximálna rýchlosť 49,3 km / hod. no a tu sú fotky

Jablonický prejazd

5 júl a 6.júl - v sobotu som absolvoval prejazd Dobrá Voda - Chtelnická priehrada - Chtelnica - Dechtice - Katarínka a Dobrá Voda .Trasa merala necelých 24 km . Počasie bol príjemné , po ceste som si nastavoval nový navigačný prístroj a tak Vám úž priebežne budem prinášať aj aktuálne mapy z trasy. V nedeľu som sa vybral z Dobrej Vody cez Širokú do Jablonice odtiaľ na Hradište pod Vrátnom - Brezovú pod Bradlom , hore Ostrým a Dobrá Voda . FOTKY . Mapa prejazdu je TU .

Horáreň na Širokej

12 júl. a 13. júl. - v sobotu som frčal na Brezovú odtiaľ klasicky cez Hradište, Jablonicu okolo horárne na Širokej na Dobrú Vodu . V nedeľu bola len odpočinková trasa Dobrá Voda - chtelnická priehrada - Chtelnica _ Dechtice - Dobrá Voda. No a odskúšal som si aj nový foťák tak možno budú bývať lepšie fotečky . Trasa v sobotu merala 36,2 km , priemernú rýchlosť som mal 16,3 km/ hod max rýchlosľ 48,6 km/ hod a trasu som prebehol za 2 hod 12 min. Nedeľná trasa marala 24 km priemerná rýchlosť bola 14 km / hod max rýchlosť 45,7 km / hod trasu som prebehol za 1 hod a 46 min. FOTKY . Mapa prejazdu je Tu.

Panoráma Hradište p. Vrátnom

19.júl - zabudol som si doma prístroj na zaznamenávanie trasy , ale aj tak som vyskúšal neznačenú trasu z Dobrej Vody na Hradište pod Vrátnom, po hrebeni ,potom na Brezovú pod Bradlom a cez Ostré na Dobrú Vodu. Odhadujem , že dlžka celej trasy bola cca 22 km, tu je lokalizácia .

20.júl - dnes sme zvolili opačnú trasu a to smerom z Dobrej Vody na Brezovú pod Bradlom a odtiaľ na Hradište pod Vrátnom a po žltej značke na Suchánku a po chotárnej na DV. Celá trasa merala cca 27 km , zvládli sme ju za 2,5 hod. Slniečko bolo pod mrakom a teplota sa šplhala k 22 st C. Ideálny čas na bike. A práve teraz keď píšem tieto riadky za oblokom žu pekne prší. tu sú fotky . Tu je lokalizácia.

26.júl - trasa D.Voda - Dechtice - Chtelnica - priehrada - vytok a D. Voda , slnečno 27 st.c.
27.júl - trasa D.Voda - Vytok- priehrada - Chtelnica - dechtice - Katarínka - D.Voda
02. august - trasa D.Voda - Brezová pod Bradlom - Hradisšte - Suchánka - Dobrá Voda
03.august - trasa D.Voda -Jjablonica - Hradisšte p. Vrátnom - Brezová p. Bradlom - Dobrá voda
10.august - trasa D.Voda - Vytok - priehrada - Chtelnica - Nižná - Kátlovce - Dechtice - D.Voda ,
dĺžka trasy bola 35 km a dnes skušam nový album tak dúfam, že sa Vám bude páčiť. Včera bike nebol ,
lebo teplota dosahovala len asi 15 st. a pršalo len lialo ..Tak a tu je album .

Dobrá Voda

od 29. augusta do 1.septembra sme mali predĺžené voľno a kedže dva týždne pred týmto víkendom bola riadna zima a pršalo rozhodol som sa týmto víkendom ukončiť tohtoročnú sezónu a začať sa pripravovať na novú.
29.august - slnečno 26 st C. trasa bola zvolená , ako jedna z najstarších a to Dobrá Voda - Jablonica - Hradisšte pod Vrátnom - Brezová pod Bradlom - Ostré - Dobrá Voda
30. august - slnečno 21 st C , trasa bola Dobrá Voda - Výtok - priehrada - Chtelnica - Dechtice - Katarínka - Planinka - Dobrá Voda. Je to v ceľku dlhá, ale príjemná trasa .
31.augusta - Dobrá Voda - Dechtice - Chtelnica _ priehrada - Výtok - Dobrá Voda. teplota sa šplhala k 20 st C .
01.septembra - dnešná trasa , ako posledná v tejto sezóne je ako obyčajne vždy aj prvá v novej sezóne a tak som sa vybral cez les na Katarínku odtiaľ do Dechtíc a na Dobrú Vodu . Trasa merala 22 km a pri príjemnom skoro jesennom a ešte tak trochu letnom počasí som sa nostalgicky presúval krásnou karpatskou scenériou .Posledné foto

Týmto je oficiálne ukončená sezóna 2008 v karpatských lesoch . V prípade vydareného počasia samozrejme ešte môžeme absolvovať nejaké trasy, ale to sa už dozviete v sekcii novinky. V sekcii novinky sa dozviete tak isto a podrobnosti o chystenej cyklotúre cez Španielske Pyreneje z Franczúzka na pobrežie Atlantického oceánu , ktorú chystáme na sezónu 2009.